13 03 '24

 Bekijk al het nieuws

Groen & Schoon

Stappegoorpark; werk aan de winkel voor de werkgroep

Zit er muziek in de voorkeurs locatie van Atilla? Een nieuwe werkgroep is gestart. We zijn benieuwd naar de vorderingen.

Stappegoorpark: Werk aan de winkel voor de werkgroep!

Zoals eerder aangegeven heeft de projectgroep een advies uitgebracht aan het college. De projectgroep spreekt daarin de voorkeur uit voor de variant waarbij:

  • de atletiek accommodatie wordt verplaatst naar de locatie nabij de onderwijscampus EN,
  • er een park met woontorens wordt gerealiseerd op de centrum locatie (de huidige atletiek accommodatie)

Attila kon zich niet vinden in deze voorkeur en dat zit met name in de positie van de accommodatie ten opzichte van de snelweg A58. Zij vinden dat de accommodatie noordelijker en daarmee verder van de snelweg af moet komen te liggen.

Het college zag vervolgens kansen om meer ruimte te creëren. Daarom is een werkgroep opgestart van direct belanghebbenden om te bekijken of de atletiek accommodatie noordelijker ingepast kan worden. De bal ligt nu dus bij die werkgroep om tot een invulling te komen voor de betreffende plek. Voor de zomer dient dit onderzoek afgerond te zijn. Wij als bewoners zijn geen direct belanghebbende en hebben geen zitting in de werkgroep. 

Wij zitten wel in de projectgroep en worden daar periodiek bijgepraat. Zo blijven wij op de hoogte van de voortgang van de werkgroep. Het eerst volgende overleg staat gepland voor 29 maart.

En voortgang is belangrijk! In afwachting van de uitkomst van de werkgroep, ligt de ontwikkeling van het Stappegoorpark en de woontorens namelijk stil.

Dat is vervelend voor de nieuwe en toekomstige bewoners omdat er geen duidelijkheid is over de invulling, maar brengt ook het risico met zich mee dat een eerder door het Rijk toegezegde bijdrage van ruim € 10 miljoen voor de gemeente in gevaar komt als de woningen niet tijdig gerealiseerd worden.

Wij wensen de werkgroep daarom veel creativiteit, positieve energie en doorzettingsvermogen toe. Zodat eenieder spoedig aan de slag kan met de verdere uitwerking van alle plannen en we samen werken naar een mooi Stappegoor!

Wil je meer weten over de ontwikkeling van verschillende deelprojecten binnen Stappegoor? Kijk dan ook op https://www.tilburg.nl/gemeente/gebiedsontwikkeling/stappegoor

Recent nieuws