28 04 '24

 Bekijk al het nieuws

Word sponsor

In de spotlight: Willemstuin

Aan het woord is Janet van Gestel, een ZZP'er in het Fanny Blankers Koenhof 1 waar haar mooie bedrijf Willemstuin is gevestigd. Janet coacht kinderen (en hun ouders).

Willemstuin

Janet is psycholoog en (kinder)coach en lang in loondienst geweest. Haar doel is om kinderen weerbaarder en sociaal vaardiger te maken. 

Elk kind heeft wel ervaringen opgedaan die soms vragen om wat extra aandacht. Janet helpt ze stap voor stap naar “je goede zelf”.   Als je zelf kinderen hebt snap je precies wat ze bedoelt: elk kind kan op zijn tijd een steuntje in de rug gebruiken. En als je er op tijd bij bent kun je grotere problemen voorkomen. Janet staat er écht voor: laagdrempeligheid is haar motto.

Aanpak

Kinderen kunnen rechtstreeks bij Janet terecht voor grotere of kleine issues. Ze hebben geen verwijzing nodig maar komen soms bij haar via de huisarts/praktijkondersteuner of via het onderwijs.

Soms zijn de contacten via de “bikkelmethode” één op één en soms werkt ze met kleine groepjes kinderen (max 4). Janet weet als geen ander dat er erg veel etiketjes zijn die overal opgeplakt worden: “we moeten niet gaan medicaliseren”. Soms is het wel erg fijn voor de kinderen als ze gehoord worden en serieus worden genomen.  Naast maatwerkbegeleiding geeft Janet ook brugklas-trainingen en training in studievaardigheden. Niet iedereen is er meteen klaar voor om die grote overstap te maken. En niet te vergeten organiseert ze ook bijeenkomsten, speciaal voor meiden vanaf 10 jaar: Girlies.

Over de wijk

Over Willemsbuiten zegt ze: “een prachtige plek om te wonen. De omgeving is prachtig en je zit overal dichtbij. Ze kan zich wel ergeren aan de mensen die erg hard rijden.  Ik denk dat wel 90% voornamelijk de eigen bewoners zijn van Willemsbuiten”. Ze heeft veel waardering voor het werk van de wijkvereniging…..en ze denkt dat het vaak ondankbaar werk is. 

Als eerstvolgende ZZP-er noemt ze iemand die schilderworkshops geeft voor kinderen. Ik ben weer benieuwd.

Recent nieuws