03 03 '24

 Bekijk al het nieuws

Ontwikkeling bouwprojecten

Eind vorig jaar gaf wethouder Çelik onder toeziend oog van toekomstige bewoners en betrokkenen het officiële startsein voor de start van de bouw van Willemskwartier. De feestelijke handeling vond plaats op het bouwterrein!

Daarna ontmoetten nieuwe buren en buurtgenoten elkaar onder het genot van een hapje en een drankje in T-Kwadraat. Met veel enthousiasme zijn contactgegevens en de eerste ervaringen uitgewisseld. Inmiddels zijn de eerste contouren van Willemskwartier zichtbaar.

Ook het nieuwbouwproject Gemengd Wonen Stappegoor aan de Ringbaan Zuid is bijna klaar. Het gebouw wordt een plek voor mensen die door omstandigheden met spoed op zoek zijn naar een woning. Ook komt er ruimte voor mensen die na een succesvol traject bij een zorginstelling weer zelfstandig kunnen wonen.

Het project is een samenwerking tussen de gemeente, woningcorporatie Tiwos en verschillende zorginstellingen. Het tijdelijke gebouw komt aan de Ringbaan Zuid (tussen het zwembad Stappegoor en het politiebureau) en blijft daar tenminste 15 jaar staan. In het gebouw komen 96 kleine, sociale huur appartementen. Alle nieuwe bewoners zijn ongetwijfeld ook blij met een mooi park in de directe omgeving.

Recent nieuws