Willemsbuiten

Ruim wonen in Tilburg

In Willemsbuiten kun je wonen in Tilburg precies zoals je graag wilt. Een heerlijke rustige woonomgeving, overal dichtbij! Je loopt zo naar de sportvoorzieningen of Euroscoop in Stappegoor, bent met de fiets binnen 10 minuten in het centrum en met je auto rij je bijna gelijk de snelweg op. Via de Stappegoorweg en de Ringbaan Zuid ben je namelijk heel snel op de A58. Via deze weg ben je binnen 30 autominuten in Breda of Eindhoven. Ook in Den Bosch ben je via de N65 in een half uurtje.

Als je in Breda, Den Bosch of Eindhoven werkt, ben je met de auto zo weer thuis.

Wonen in Tilburg - Nieuwbouwproject Willemsbuiten - Centrum

Stappegoor

Stappegoor is de benaming van een groter gebied waar Willemsbuiten onderdeel van uit maakt. Het is het gebied tussen de Ringbaan Zuid, de Goirleseweg, de A58 en de Tatraweg / Abcovenseweg. Hier vindt je ondermeer de nieuwe woonwijken Willemsbuiten en Zuiderpark. Maar ook de nieuwe Jumbo Foodmarkt, sportvelden, sportvoorzieningen, een megabioscoop (Euroscoop) en het Willem II stadion.

Wonen in Tilburg - Jumbo Supermarkt - Willemsbuiten Tilburg

Sportief wonen in Tilburg

Stappegoor en sportvoorzieningen horen bij elkaar! In Willemsbuiten is het sportief wonen. Wanneer je je dus even in wilt spannen, kun je vlakbij terecht voor veel verschillende sportvoorzieningen.

Denk hierbij aan:

 • Atletiek op de Olympische buitenbaan
 • Recreatief of sportief schaatsen in de Ireen Wust IJsbaan
 • Sporten in sportcomplex T-kwadraat: Van volleybal tot voetbal, van tennis tot hockey is hier mogelijk! Er is ook een prachtige klimwand.
 • In de sport-BSO in T-kwadraat kunnen kinderen na schooltijd kennismaken met verschillende sporten en ontdekken welke sport echt bij
  ze past.
 • Zwemmen in recreatiebad Stappegoor
 • Een park voor sport en spel is ook aanwezig in Willemsbuiten

Kaart met voorzieningen

Wonen in Willemsbuiten is wonen in Tilburg met alles in de buurt:

 • Onderwijs & opvang
 • Horeca
 • Winkels
 • Jumbo Foodmarkt
 • Sport
 • Recreatie
 • Ziekenhuis
 • Station

Bereikbaarheid

Willemsbuiten ligt gunstig ten opzichte van de snelwegen.

Lekker op de fiets ben je snel in het centrum van Tilburg om te winkelen, een hapje te eten of gezellig een kop koffie te drinken. De midelbare school is zelf nog dichterbij. Het Koning Willem II college ligt op slechts 2 kilometer afstand.

Het Openbaar Vervoer is goed geregeld in Willemsbuiten. Je vindt het treinstation van Tilburg op 3,5 kilometer afstand van de wijk. Vanaf dit station stap je op de trein richting grote steden als Breda, Eindhoven en Den Bosch. Ook de bus is prima te doen vanuit Willemsbuiten. Zowel aan de Goirleseweg aan de westkant van Willemsbuiten (ongeveer 5 minuten lopen) als aan de Stappegoorweg aan de oostzijde (bij sportcomplex T-kwadraat vind je een bushalte

Wonen in Tilburg - Nieuwbouwproject Willemsbuiten - Park voor sport en spel

Park voor sport en spel

Om de rust en groene omgeving in Willemsbuiten te waarborgen, wordt aan de zuidzijde van het gebied langs de A58 een groen park met sport- en spelmogelijkheden aangelegd. Tevens dient dit park als geluidswal.

Wonen in Tilburg - Ontwerp Willemspark - Nieuwbouwproject Willemsbuiten

Kom mee naar buiten allemaal

De tegenover de wal gelegen woningen kijken uit op een mooi, groen gebied. In het park komen mogelijkheden voor sport en spel en speelgelegenheid voor kinderen. Op diverse plaatsen in het park komen opgangen naar de wal, van waaruit je mooi uitkijkt over Willemsbuiten. Ook een kijkje op het voorbijkomende verkeer over de snelweg is natuurlijk mogelijk.

Wil jij wonen in Tilburg?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Willemsbuiten!
Deze aanmelding is gericht op het ontvangen van het laatste nieuws, niet op de toewijzing van een woning.
Aanmelden

Op de hoogte blijven?

Vul dan onderstaand aanmeldformulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Willemsbuiten Fase 4.

Error: HTTP STATUS 401
Zoekvenster sluiten