De allereerste ZZP-er in de wijk was Pascalle van der Kooij.

Gehuisvest in een prachtige ruimte aan het Fanny Blankers-Koenhof. Al vanaf juni 2017 is ze daar gevestigd. Ze is in Tilburg terecht gekomen omdat ze haar liefde is gevolgd. Haar partner is een echte ras-Tilburger. De eerste jaren was het alleen maar handjes schudden als het vriendinnetje van….. . Nu krijgt haar partner het omgekeerde te horen. “Oh, ben jij de man van Pascalle? “

“Eazy Hair” heeft een vast klantenbestand. Af en toe is er een plekje vrij bij deze kapster. Zo noemt ze zichzelf graag. Geen haarstyliste of coloriste. Pascalle is een zelfstandige en sociale meid die houdt van gezelligheid. Als Rotterdamse heeft ze haar plek gevonden in het gezellige Brabant in de 23 jaar dat ze hier woont. Ze woont al ruim 7 jaar in de mooiste wijk van Tilburg. En wij weten allemaal welke wijk dan wordt bedoeld. Mooie huizen, vlakbij de snelweg, veel voorzieningen en ook weer vlakbij het centrum.

En op mijn vraag wat haar specialiteit is zegt ze heel direct: “Ik ben allround”. Ze is wel een bevlogen dame die kan genieten van het feit dat ze haar creativiteit kwijt kan in haar vak. Uiteraard ben ik benieuwd naar de verhalen die ik ken over kapsters. Als ze daar in de stoel zitten dan vertellen mensen alles ….. met huid en haar. Het leuke van Pascalle is, is dat ze zelf ook het nodige vertelt. Haar klanten zijn intussen allemaal goede kennissen en dat merk je aan de warmte die ze ook ontvangt in moeilijke tijden. En ze sluit ons korte gesprek af met de mooie woorden: “ik ben wie ik ben”.

En wie ze de volgende keer graag in beeld zou willen zien? Janet van Gestel. Wie het is en wat ze doet is mij bekend maar de lezer zal er nog even op moeten wachten.

Recent nieuws