22 02 '24

 Bekijk al het nieuws

Bestuur en werkgroepen

Van onze voorzitter

Willemsbuiten is wellicht een van de allerleukste plekjes van Tilburg. En ik kan je zeggen dat ik Tilburg intussen beter dan mijn broekzak ken. Ik hou van deze stad en dat verdient Tilburg ook.

Wat is het prachtig wonen in deze mooi opgezette wijk met, als het even meezit, dadelijk ook nog een prachtig buurtpark in het centrum van onze wijk.

Eigenlijk is Tilburg het centrum van heel Europa. Binnen 500 kilometer hebben we de vier grootste luchthavens van Europa en de twee grootste zeehavens. In een straal van 500 kilometer maar liefst 170 miljoen mensen met een gemiddeld “hoog besteedbaar” inkomen. En in dat stukje, in dat hart van Europa wonen wij met z’n allen. Als je wieg hier ergens heeft gestaan of staat dan heb je veel geluk.

Martien Smit

Trots op ons land ben ik momenteel wat minder. De uitslag van de verkiezingen doet geen recht aan hetgeen we met elkaar hebben opgebouwd. We zijn altijd een sociaal land geweest dat er is voor alle Nederlanders maar ook voor mensen die hebben moeten vluchten voor bijvoorbeeld geweld.

We hebben in onze wijk een opvang gehad voor statushouders. In de maanden dat de statushouders in de Willem II kazerne hebben gewoond hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Dat zegt ook iets over onze mate van acceptatie. In het vroegere missiehuis in Goirle (Tilburgseweg) wonen vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen. En ook hier gaat het goed.

Als je bestuurder bent in onze stad of in het land dan ben je pas een goede bestuurder als je de communicatie zoekt. Ben je een bestuurder die graag boven de partijen wil staan, omdat je het allemaal beter weet, dan kun je beter een ander beroep kiezen. Een goede bestuurder luistert naar de achterban en dient zich in te zetten vóór die achterban. En als je iets belooft dan moet je die belofte nakomen.

Onze wijkvereniging kent ook een achterban. Dat zijn namelijk alle bewoners van Willemsbuiten. En wat doet onze wijkvereniging? Die luistert naar de wijkbewoners.

Zo organiseren wij een bijeenkomst voor alle wijkbewoners (zie elders in deze Nieuwsbrief) omdat wij graag willen weten of wij het goed doen. We willen weten of bewoners nog wensen hebben. Zo werkt een goede communicatie in een democratie. En wat moet je dan doen als de meningen verschillen? Respecteer ook de meningen die afwijkend zijn.

En wat zeker ook belangrijk is als je met elkaar op zo’n mooie plek woont. Hou het mooi en hou het gezellig en blijf sociaal. Wat koop je ervoor als je alleen maar voor jezelf leeft. Let op je buren. Los samen problemen op. Hoe makkelijk kan het zijn!

Recent nieuws