De Bernard Leenestraat is DE toegangsweg voor Willemsbuiten. Dat is niet altijd even prettig. De straat is smal en de aansluiting met de Goirleseweg is “ongelukkig”. In de toekomst gaat hier wel iets aan gebeuren maar voor nu is dit de situatie.

Ze wonen tegenover TCT en dat wil zeggen dat er ook veel hinder is door bijvoorbeeld geluidsoverlast.

TCT heeft een nieuwe voorzitter en deze heeft aan de voorzitter van de wijkvereniging laten weten dat we veel meer met elkaar moeten gaan communiceren. Beide voorzitters gaan zich optimaal inzetten om een vorm te vinden waarbij de overlast vermindert.

De gemeente Tilburg is daarnaast aan het kijken in hoeverre de parkeeroverlast van bijvoorbeeld rommelmarkten binnen de perken kan blijven.

Zij communiceert met de commissie Verkeer en Veiligheid van de wijkvereniging over allerlei facetten.

Betaald parkeren in Oerle

Toch dient zich alweer een volgend probleem aan in bovengenoemde straat. De gemeente heeft een parkeerbeleid wat betekent dat steeds meer wijken te maken krijgen met parkeervergunningen.

Onlangs is in de wijk Korvel en Oerle betaald parkeren ingevoerd. Dit heeft gevolgen voor de Bernard Leenestraat.

We zien nu namelijk de parkeerdruk in onze wijk toenemen. (tweede) Auto's uit genoemde wijken worden nu in de Bernard Leenestraat geparkeerd. En daar was al niet zoveel plek.

Belangrijk dat wij als wijkvereniging hierover met de gemeente blijven communiceren.

Kea Boumanstraat

In het kader van successen vieren, de Kea Boumanstraat is veiliger voor fietsers geworden. Het fietspad is aangelegd en nu ook voorzien van haaientanden en belijning.

Ook dit is een uitgevoerde actie door de werkgroep Verkeer en Veiligheid.

Wil jij hiervoor ook jouw steentje bijdragen?

Meld je aan voor de werkgroep Verkeer en Veiligheid.

Recent nieuws