15 04 '24

 Bekijk al het nieuws

Voorzieningen

Opening Stappegoorhuis

In het prachtige poortgebouw van de voormalige Koning Willem II-kazerne zijn op vrijdag 15 maart officieel de deuren van Het Stappegoorhuis geopend. Een kleinschalige, betaalbare woonzorglocatie voor 21 bewoners met dementie.

Stappegoorhuis

Het huis is een locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven, dat op dinsdag 2 april in de andere vleugel van het gebouw ook het Ringbaanhuis opent. 

In beide huizen creëert Dagelijks Leven een veilige en vertrouwde omgeving voor haar bewoners. Een plek waar zij zoveel als mogelijk leven zoals zij dat gewend zijn en zelf willen. Waar ze gehoord en gezien worden, zich gekend voelen en hun eigen keuzes kunnen maken. Gewoon, als thuis. En, misschien wel net zo belangrijk: betaalbaar voor iedereen, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft. Dagelijks Leven vindt dat deze manier van zorg, persoonlijk en gespecialiseerd, altijd beschikbaar moet zijn voor wie het nodig heeft.

De opening

De dag van de opening van Het Stappegoorhuis startte voor ons als team om 9.00 uur ‘s ochtends. We hebben nog volop gepoetst en het huis klaar gemaakt voor de bezoekers. Er werd nog gestofzuigd, gedweild, ballonnen opgeblazen en ophangen. De catering arriveerde op tijd, die zorgde voor een lekker hapje en drankje voor de collega's en de gasten. Tussendoor hebben alle collega's een voor een foto's laten maken voor het bord wat in huis hangt. Op dat bord kunnen bewoners en gasten zien wie er die dag aanwezig zijn in het huis.

Om 11.00 begon de opening. Jeroen Kleinjan, de directeur van Dagelijks Leven, heeft openhartig en prachtig gesproken. Hij vertelde over de historie van het gebouw en Dagelijks Leven, en heette de bewoners en bezoekers van harte welkom. Een collega van Alzheimer Nederland heeft ook nog gesproken. De stichting mocht een mooie cheque in ontvangst nemen van Dagelijks Leven.

Daarna was het de beurt aan onze locatiemanager Jolanda Bruens. Nadat zij sprak over hoezeer ze ernaar uitkijkt om samen met haar team en de bewoners van Het Stappegoorhuis een echt, warm thuis te maken, knipte zij samen met een bewoonster het lintje door.

HOERA, officieel geopend!

Rondleiding

Bezoekers kregen de kans om het huis te bezichtigen. Collega’s gaven rondleidingen en gaven graag antwoord op vragen die zij nog hadden. Na de indrukwekkende, drukke maar vooral mooie bijzondere dag heeft het team van Het Stappegoorhuis om 16.00 uur nog een borrel gedaan. Heerlijk even bijkomen en evalueren hoe iedereen deze dag heeft ervaren.

Maandag 18 maart zijn we van start gegaan. De eerste bewoners verhuizen. Wij zijn er klaar voor en hebben er ontzettend veel zin in!

Na Het Stappehoorhuis opent ook Het Ringbaanhuis officieel de deuren, op maandag 2 april. ‘s Middags van 13.30 tot 16.00 uur is er een open huis. Kijk voor meer informatie over Het Stappegoorhuis en Het Ringbaanhuis op onderstaande link. 

Recent nieuws