Willemsbuiten

Comfortabel & Duurzaam wonen

Consortium Stappegoor & energiebesparing

Duurzaamheid betekent onder meer het zinvol omgaan met schaarse middelen, zoals energie. Zorg voor het milieu gaat daarbij hand in hand met kostenbesparing en comfort voor de toekomstige bewoners. Een aangenaam klimaat in een nieuwe woning staat hierbij centraal.
Voor de woningen in Willemsbuiten geldt dat een uitgebreid pakket aan maatregelen en voorzieningen wordt getroffen. Wij noemen hieronder alvast de belangrijkste:

Bodemwarmtewisselaar met individuele warmtepompen

In Willemsbuiten wordt “gasloos” gebouwd. In plaats van de bekende CV-ketel zal de woning worden verwarmd met een individuele warmtepompinstallatie. Deze installatie bestaat uit twee belangrijke onderdelen: 1. Een warmtepomp voor de verwarming en warmtapwaterbereiding en 2. een gesloten verticale bodemwisselaar. Deze gesloten verticale bodemwisselaar is een buis die diep in de grond is geboord en waar een water/glycol mengsel door wordt gepompt. Het watermengsel van de bron wordt door de warmtepomp gebruikt door er warmte uit te halen. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om CV op temperatuur te krijgen en/of om
de boiler op te laden. Dit is een bijzonder efficiënte en duurzame wijze van verwarmen.

Laagtemperatuur vloerverwarming

Bij vloerverwarming komt de warmte in de woning niet meer van radiatoren aan de muur, maar van de vloer. Heerlijk comfortabel! Bovendien zijn er geen radiatoren meer nodig, wat ruimte bespaart en meer vrijheid geeft om de woning in te delen. Vloerverwarming is energiezuiniger dan radiatoren. Dankzij het grote verwarmingsoppervlak van de vloer kan de warmte namelijk op een lagere temperatuur verspreid worden. Wat anders is dan bij een traditioneel systeem met radiatoren,
is dat het systeem minder snel reageert. Geadviseerd wordt om de ruimtetemperatuur gedurende de dag en nacht, zo veel mogelijk gelijk te houden. Gedurende de nacht kan de temperatuur ca. 2 – 3°C worden verlaagd. Vloerverwarming reageert trager dan conventionele verwarming waardoor het stookgedrag hierop enigszins moet worden aangepast. Om vloerverwarming op temperatuur te krijgen is circa 1 a 2 uur nodig. Proefondervindelijk is vastgesteld dat er meer energie is benodigd voor het op temperatuur brengen van een te koude vloer dan dat men gedurende de nacht de vloerverwarming continu in bedrijf blijft.

Goede isolatie

Goede isolatie werkt als een warme deken om de woning. Daardoor is er minder energie nodig om de woning op temperatuur te houden in de winter. De muren zijn daardoor ook warmer, wat in de winter zorgt voor een aangename temperatuur in de woning.

Kierdichting

Bij de bouw van een nieuwbouwwoning letten wij extra op kierdichting. Dit voorkomt ongewenste luchtstromen. Zo wordt bespaart op energiekosten en blijft de woning in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel.

Isolatie glas

De ramen bestaan uit meerdere lagen (HR++) glas. Hierdoor isoleert het glas uitstekend en wordt er aanzienlijk bespaart op het energieverbruik van de woning. Het is ook extra comfortabel, omdat er niet tot nauwelijks kou van het glas af straalt.

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning

Voor een goede luchtkwaliteit moet het huis het hele jaar door geventileerd worden.
In de nieuwbouwwoning wordt gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning toe- gepast. Het ventilatie systeem is voorzien van Co2 meting. Bij een te hoge Co2 waarde
in de lucht gaat de ventilatieunit automatisch in een hogere stand. Met een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning wordt de warmte van de afvoerlucht gebruikt om de verse buitenlucht op te warmen. Hierdoor is de lucht die in de woning komt warmer. Dat voelt aangenamer aan en het scheelt behoorlijk in de energiekosten om het huis te verwarmen. Met dit systeem zijn er geen luchtroosters in de gevel nodig, waardoor geluiden van buiten niet eenvoudig de woning in kunnen komen. Vanzelfsprekend kunnen in alle ruimten van de woning ramen open om te ventileren als dat wordt gewenst.

Op de hoogte blijven?

Vul dan onderstaand aanmeldformulier in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Willemsbuiten Fase 4.

Error: HTTP STATUS 401
Zoekvenster sluiten